søndag den 28. oktober 2018

Luft i sadler

Traditionelt er sadler stoppet med uld, men også på dette område sker der sommetider nye ting. I dag kan sadelpuder indeholde naturlig fåreuld, forskellige symtetiske varianter, latex/skumgummi og luft. Utrolig mange danske ryttere har på et tidspunkt i deres karriere som rytter redet i en Bates eller Wintec sadel. Disse sadler har i mange år haft deres eget luftpude system, Cair, i deres puder. Nogle heste og ryttere er enormt glade for Cair og andre er knap så begejstrede.
Her ses Cair systemet, som er et lukket luftpudesystem, hvor mængden af luft i puderne er ens i begge puder, da man ikke kan regulere denne løbende. 
Nogle få af mine kunder har dog også stiftet bekendskab med luftpude systemet Flair. Dette er udviklet og produceret i England og kan lægges i de fleste sadler. I England ses de i WOW sadlerne. Min personlige holdning er, at Flair ikke løser alle problemer, men at det kan være en hjælp til ryttere og heste med fysiske problematikker. Flair kan, til forskel fra Cair, pumpes og dermed justeres.
Her ses Flair systemet, hvor der er mulighed for løbende at få mængden af luft i hver pude justeret.

I skrivende stund er vi to sadelmagere i Danmark, som er uddannet til at konvertere sadler til Flair og tilpasse det til en equipage.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Dækken

Vi må se i øjnene at det milde vejr er forsvundet og at vinteren er over os. Det er dermed dækkentid og klippetid. Med sadelmager øjne er ...