onsdag den 17. oktober 2018

Hvorfor vil sadelmageren dele sine tanker?

For 15 år siden drog jeg mod England for at få min drømmeuddannelse til sadelmager.  Jeg startede min uddannelse med en masse erfaring fra den danske rideskoleverden og en klassisk hestepiges gå-på-mod. Jeg var stædig og vedholdende. Jeg kom ud på den anden side 7 år senere, som Society of Master Saddlers Master Saddler and Qualifed Saddel Fitter. Bag de fine titler gemmer sig en uddannelse, der er bred, grundig og dybdegående og i hvertfald 11 eksamener plus det løse. Jeg har skullet forholde mig til alle former for udstyr til hest og rytter. Jeg kan, ud over selvfølgelig sadler, tilpasse trenser, ridehjelme og seletøj. Altså alt i alt er jeg uddannet til at forholde mig til hele equipagen og ikke blot til hestens sadel.
Jeg har været hestepige så længe jeg kan huske, og jeg har altid villet mine heste det bedste.  Det ved jeg, at alle de ryttere jeg møder i min dagligdag også vil. Men jeg ved også, at jeg gennem min uddannelse og mit daglige samarbejde med førende eksperter inden for hesteverdenen, hele tiden bliver klogere på, at det ikke nødvendigvis er det nyeste udstyr, dyreste foder eller den metode der er fremme i modebilledet, der er det mest fornuftige for alle heste.
Jeg taler dagligt med ryttere, der af deres hjertes godhed har købt sig fattig i smarte gjorde, trenser, eller underlag til deres heste, fordi de har læst i et hestemagasin at det er virkelig smart og det er den nyeste teknologi, som ingen heste kan leve uden. Mange tænker: "Det skal min musse selvfølgelig så have", men de glemmer at forholde sig til, om det virkelig er brugbart og nødvendigt til deres hest.
Jeg synes det er vigtigt at hjælpe hobbyrytteren godt på vej til at gøre det bedste for deres heste og jeg håber jeg gennem denne blog kan blive hørt og nå ud til mange flere, end de få ryttere jeg taler med til dagligt.
Jeg har en lang række emner, jeg gerne vil igennem. Det næste indlæg er allerede i støbeskeen, det kommer til at handle om hestens foderstand og hvordan den har indvirkning på sadelens pasform.
Jeg håber I har lyst til at læse med og til at kommentere og spørge ind. I må også rigtig gerne dele, så budskabet kan komme langt omkring.

2 kommentarer:

  1. Flot Birgitte ! Jeg kender ikke så meget til denne verden, men vil glæde mig til at følge med. Også fordi jeg ved at du brænder for dit fag :)

    SvarSlet
  2. Flot Birgitte. Du er med til at holde liv i de gamle håndværker færdigheder.

    SvarSlet

Dækken

Vi må se i øjnene at det milde vejr er forsvundet og at vinteren er over os. Det er dermed dækkentid og klippetid. Med sadelmager øjne er ...